Hungaricum - Minden, amitől magyar a magyar

Hosszú ideje érik már a gondolat, hogy egy kedves kollegámmal megírjuk személyes "élményeinket" a magyar létről pro és contra. Hogy ez vicces vagy siralmas, mindenki maga döntse el.

Címkék

átbaszva (1) beszólás (3) burokracia (1) chat.hu (1) contra (2) csajozas.hu (1) hímringyó (1) jog (2) kezdet (1) money (1) mozi (1) munka (1) okmanyiroda (1) paraszt (4) pro (1) ribi (1) sex (3) vég (1) Címkefelhő

Linkblog

a magyar munkajog... hehehe

2007.11.27. 09:26 :: Maci@Work

Sziasztok,
Bevallom rendesen eltűntem mostanság, minden összejött, síelés, laptop problémák, stb.
Mindegy, jött közben pár story, majd pótolom:)
 
Van egy ismerősöm, aki 1 egy élelmiszermultinál dolgozik. Sok történetet hallottam már tőle, hogy milyen iszonyatosan nagy ívben szarnak a jogaira.
Ittvan egy friss. Ugye a multik nem nagyon szeretnek fizetni extrákat az embereinek.
Dehát kevés az ember, sok a túlóra, így kitalálták a csúsztatás fogalmát. Ez abban merül ki, hogy a túlórákat nem fizetik ki, hanem elküldik a munkaerőt szabira.
A igazi móka akkor jön, ha nagyon kevés az ember (pl karácsony, hanuka előtt) és valakit be kell hívni. Ilyenkor jön a képbe a kényszerszabin levő kedves alkalmazott.
DE, ilyenkor nem húzhatja le a kártyájat, mert ugye szabin van. Wow, üdv 2007ben.
(szintén megérne 1 postot, hogy miért hajlandóak erre emberek)
Kedves ismerősöm bement, boldogan és nemkevésbé ingyen melózott imádott cégének, amikor is történt 1 baki. Leesett 1 mosópor a polcról, bele a szemébe (ez kurvára fáj). Elment a szemészetre, egy idő után kimosták, majd vissza. Ott kiderült, hogy ez nem munkahelyi baleset, ugyanis hivatalosan ő ugye szabin van. Ennek okán pl a cég biztosítása sem érvényes, ami ilyenkor jogossá tenné kárpótlásra.
  
A kérdésem a következő:
1.) A multi hogy meri ezt megtenni, és ilyen szinten kihasználni az embereit.
2.) Hogy lehetnek ilyen hülyék az emberek, hogy ebbe belemennek? Ne mondjátok, hogy a munkahely, mert azt a 8x ezer forintot mindenhol meg lehet keresni Pesten. Akkor? Simán lámák?
3.) Hogy a fenében ússzák meg a munkaügyi pereket ezek a cégek?
És a végére: Tőlünk 300kmre nyugatra, hogy lehet, hogy ez fel sem merül senki agyában? Ott más a management? Vagy az emberek? Vagy talán csak nem nézik semmibe őket, és társadalmilag NEM elfogadott a dolog, mint itt?

1 komment

Címkék: munka jog paraszt contra

A bejegyzés trackback címe:

https://hungaricum.blog.hu/api/trackback/id/tr17243348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogcsika 2007.12.05. 08:12:22

Olvastam a szakítós blogon a sztorit... ha van kedved beszélgetni,akkor esetleg msn... ja és bogika.blog.hu---ha érdekel... jó olvasgatást
süti beállítások módosítása